En minnesstund för Uffe

I vackert väder vid 14-tiden fredagen 8 juli, 2016, träffades en liten skara gamla vänner på Sundbybergs begravningsplats under den stora tallen vid minneslunden för att tillsammans minnas Ulf Grahm, som dött 15 juni. Vännerna bestod av Eva Lilliehöök, Jüri Aidas, Per-Olof Alm, Pelle Alm med fru Gittan och Ingvar Andersson med fru Monica.

Efter kramar och igenkännanden inleddes den improviserade ceremonin av Jycke som läste en översättning och egen tolkning av Dylan Thomas ”Poem”, varefter Eva läste en vers ur Cornelis Vreeswijks’ Sommarkort. Pelle stämde in med Ulf Grahms gamla paradnummer sedan tidigt 60-tal ”I medelhavet … apu apu” och fick snabbt sång- och textstöd av hela skaran.

När skönsången klingat ut upptäcktes att Pärtan saknades. ”Skulle inte han komma?” ”Har han hört av sig?” Varpå kontaktkoordinatorn Eva fick en störande sms signal på mobilen, som hon ansåg olämplig att besvara under den pågående ceremonin. Efter ett par minuter anslöt sig en något moloken Pärtan som stått och väntat på oss vid den stora tallen utanför begravningsplatsen.

Mycket snart tog alla minnen över dialogen, anekdoter berättades, namn söktes, musik diskuterades och de gamla vännerna kändes igen. Omärkligt förflyttade sig den ystra skaran närmare Lötsjön och ner till Gröna Stugans uteservering. Tiden gick fort och samtalet kändes ofärdigt när vi blev nödsakade att med vånda skingras med diverse löften i handslaget.

Ihågkommet av Pelle & Ingvar

1 reaktion till “En minnesstund för Uffe”

  1. Tack för att ni tog initiativ till denna stund som jag så gärna velat deltaga i. Så fint och trevligt. Jag minns allt med Uffe med ett varmt leende. Han och jag var bästa vänner och gjorde så mycket tillsammans på många ställen, i flera år. Ungdomstid! Arbete på Dekorationsavdelningen på Tempo i Sumpan var nog starten. Sen Grävlingsberg på Värmdö, Teatern på Friluftsvägen och så Lärkan.

    Tack för att ni dokumenterade er minnesstund i ord och bild så jag fick vara med lite, på avstånd.

    Kram från Pico / Mico / Marinella just hemkommen till Åselstad i Norrköping, från en Skärgårdsö där vi var ö-värdar tom igår lördag 9.7 (annars hade jag kommit upp till Sumpan -apsolut) Nästa gång. …
    Apu Apu!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.